BHV Waterland brandpreventie
Brandpreventie en onderhoud
Brandpreventie en onderhoud

BRANDPREVENTIE EN ONDERHOUD

BHV Waterland is ook uw partner voor onderhoud en reparatie van brandblusmiddelen en noodverlichting. Voor aanschaf van nieuwe brandblussers en noodverlichting kunt u ook bij ons terecht.

Waarom jaarlijkse onderhoud?

In een noodgeval moet u kunnen vertrouwen op uw materiaal, daarom is ons advies om jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren. Maar onderhoud aan blusmiddelen is niet vrijblijvend, deze moet voldoen aan strikte regelgeving. Deze regelgeving is voor handblusmiddelen omschreven in de onderhoudsnorm NEN 2559. 

In het Bouwbesluit 2012 staat omschreven waar deze onderhoudsnormen aan moeten voldoen. Verzekeringsmaatschappijen en overheidsdiensten eisen ook dat periodiek onderhoud aan brandblusmiddelen aan deze normen voldoet. Bij het niet of niet correct laten uitvoeren van de periodieke controle en onderhoud kunt u hoge boetes krijgen en soms zelfs sluiting van gebouwen.

Goed onderhoud aan materiaal samen met de juiste opleidingen is de basis om in een noodsituatie te kunnen handelen.

Hoe werkt het, en wat moet u doen.

Het begint met een goede registratie van de aanwezige brandblusmiddelen, noodverlichting, AED en verbandkoffers die in het bedrijfspand aanwezig zijn. Deze worden in ons registratiesysteem gezet zodat wij zicht houden wanneer deze onderhouden moeten worden. Er zal jaarlijks onderhoud uitgevoerd worden en daarnaast ook groot onderhoud als dat nodig is. Bij een nieuwe klant starten wij met een inventarisatie van de status van alle materiaal om vervolgens samen met u een onderhoudsplan te maken voor de komende jaren. Als de eerste controle is uitgevoert en als in het registratiesysteem is ingevoerd kunnen wij een schating maken van de kosten over meedere jaren.

Na de jaarlijkse controle krijgt u van ons een onderhoudsrapport. Deze kan door uw verzekeraar verplicht worden gesteld.

De prijzen zijn afhankelijk van de aantallen eenheden die onderhouden worden en het soort onderhoud.

Meld je dan aan via onderstaand formulier.

ONDERHOUD brandblusmiddelen

Het onderhoud wordt uitgevoerd volgens de normen NEN 2559 voor draagbare blusmiddelen. Voor brandslanghaspels NEN 671-3. 

De levensduur van draagbare brandblussers is 20 jaar. In deze 20 jaar moet elke blusser jaarlijks onderhouden worden.

Blussers met water en schuimtoevoeging hebben na 5, 10, 15 jaar een uitgebreider onderhoud nodig.

Voor brandslanghaspels geldt een verplicht jaarlijks onderhoud en om de 5 jaar groot onderhoud.

Bij alle blussers wordt om het 10 jaar een revisie uitgevoerd.

 

neem contact op voor prijzen

ONDERHOUD Noodverlichting 

Hier ondervallen vluchtwegverlichting, vluchtwegaanduiding, anti-paniekverlichting, verlichting verhoogt risico onderhoud.

neem contact op voor prijzen

brandpreventie en onderhoud verplicht

Brandpreventie en onderhoud voor bedrijven

BHV Waterland organiseert en regelt de brandveiligheid binnen bedrijven. Wij ontzorgen bedrijven volledig op dit gebied.

Mogelijkheden Onderhoud

  • Jaarlijkse keuring handblusmiddelen

  • Brandslanghaspels periodiek getest.

  • Controle noodverlichting

  • Controle verbandkoffers

  • AED jaarlijks onderhoud en support

Brandpreventie en onderhoud zijn verplicht voor alle bedrijven

Waarom BHV Waterland?

Wij verzorgen en ontzorgen u op het gebied van veiligheid, voor opleidingen en onderhouden denken wij met u mee. Wij willen uw organistatie leren kennen en onze opleidingen laten aansluiten op uw bedrijfsproces.  Wij houden in ons systeem bij wanneer het materiaal weer onderhouden moet worden en uw personeel weer een herhalingscursus moet volgen.

BEKIJK ONZE AGENDA VOOR opleidingen en trainingen

onderhoud aan AED en Verbandkoffers

JAARLIJKS ONDERHOUD aed

Je leert het opstellen van een brandpreventie-plan en hoe je omgaat met collega’s en gebouw in geval van een brand. Je leert adequaat te handelen bij brand, materiaalkennis en hoe je brandblusapparatuur onderhouden moet.

jAARLIJKS ONDERHOUD VERBANDKOFFER

Je leert het evacueren van het gebouw, hoe je communiceert met collega’s en welke instanties je moet inschakelen. Je kunt risico’s inschatten en bepalen welke acties je moet ondxernemen om schade en verwondingen door brand te voorkomen of te minimaliseren.

BHV Waterland

Telefoonnummer +31 299 88 11 99 |
Volume 105B, 1446 WH Purmerend

Winkelwagen